DKK 56,75

Frokostjazz i Pakhuset

25.04.2015 kl. 13:00 Pakhuset Odder, Odder
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 56,75

Frokostjazz i Pakhuset med Kardinalerne.

Kardinalerne New Orleans Jazz Band

samlet til unik gæsteoptræden i det østjyske 


Kardinalerne har en lang tradition i europæisk revival-jazz. En ung mand i Odense, med øgenavnet ”Pave” dannede ”Kardinalerne”, helt tilbage i 1948. Bandet var, sammen med Papa Bue’s Viking Jazz Band, eksponent for det bedste i dansk trad-jazz. I 60’erne fik Kardinalerne base i Aarhus hvor den engelske klarinettist Sammy Rimmington i flere år spillede fast med i orkestret og hvor bandet var husorkester på det legendariske ”Jazzhus Tagskægget”. 

Mange østjyder vil huske Kardinalerne fra festugerne i 1980´erne og 90´erne på Åboulevarden i Aarhus med flere yngre og nye musikere i bandet. Fra den tid stammer grundstammen i Kardinalerne, der nu er samlet og gæsteoptræder i Østjylland. I spidsen for orkestret står den respekterede og afholdte Aarhus-trommeslager Uffe D. Hansen. Med sig har han blæsergruppen fra de glade festugedage: Ragnar Tretow (tp.), Kristian Barfoed (tb.) og Lars Dalsgaard (cl. og ten.sax.). I rytmegruppen ledsages han af pianisten Per Larsson, bassisten Stig Torndyb og af banjospilleren Bjarne Juul. Sidstnævnte har været med siden 1960´erne og bygger således bro over fem årtier af Kardinalernes historie.

Stilistisk er Kardinalerne drevet af en stor kærlighed til New Orleans Jazzen, som den kom til udtryk i indspilninger med originale musikere, som Louis Armstrong, Sidney Bechet, Kid Ory, George Lewis, Bunk Johnson, og som ramte Europas jazzfans i 50’erne. Der er således lagt op til et forrygende og festligt gensyn med Kardinalerne. Et rigtigt 7 mands New Orleans Jazzband, der glæder sig til igen at spille for østjyske jazzfans!